dinsdag 2 juni 2009

Maandag 1 juni 2009

De dag begon vanochtend vroeg met een leuk interview op Radio1 vanuit de studio in Hilversum waarin ik de kiezers beloof om Brussel vuurwerk te bezorgen! En dat ga ik zeker doen vanaf dag 1 in het Europees Parlement.

Na het interview ben ik meteen naar het Hulshorsterzand op de Veluwe gereden om mee te helpen met het plaatsen van 6000 kruisen voor de zwijnen die daar afgelopen jaar zijn gedood door jagers. 90% van de populatie is neergeschoten, puur ter vermaak. Een afschuwelijke gebeurtenis omdat het helemaal niet nodig is. Als de zwijnen niet worden bejaagd ontstaat vanzelf een natuurlijke populatie. Vooral als we ervoor zorgen dat wilde dieren in Europa meer ruimte krijgen, bijvoorbeeld door het realiseren van een aaneengesloten netwerk van natuurgebieden. Ook daar wil ik in Europa voor gaan strijden!

Er waren heel veel vrijwilligers gekomen om de kruisen in de grond te slaan zodat we al twee uur voor de geplande tijd helemaal klaar waren met het monument! Marianne hield vervolgens een toespraak en dominee Hans Bouma sprak een requiem uit. Het was een gedenkwaardige bijeenkomst omdat het monument met zoveel kruisen heel sterk weergaf dat we te maken hebben met een massaslachting. Wandelaars die toevallig passeerden waren echt onder de indruk en reageerden geschokt toen te hoorden dat elk kruis, 1 gedood zwijn symboliseert. 

Er was volop belangstelling van de pers. Zelfs de internationale pers was met een camerateam gekomen van Reuters. Ze wilden alvast wat beelden hebben van de acties van onze partij die ze kunnen tonen op de verkiezingsavond. Want de pers is er van overtuigd dat we die zetel(s) gaan krijgen!

Zie hier een videoverslag van omroep Gelderland. Een geslaagde dag dus. Net zoals gisteren. Toen was ik met leden van de werkgroep Zuid Holland aan het flyeren op het Dunya festival in Rotterdam. Veel positieve reacties op onze partij en onze standpunten. Het valt me echt op dat mensen de Europese politiek beu zijn, evenals de eenzijdige kijk op economisch gewin. Wat dat betreft laat onze partij en echt ander geluid horen en daar heb ik veel mensen van weten te overtuigen.

Morgenochtend ga ik naar de Stichting Aap voor een werkbezoek om zo aandacht te ragen voor de groeiende stroom berberapen die illegaal vanuit Marokko naar Europa worden gesmokkeld om als huisdier te worden gehouden. De berberaap is in Marokko nagenoeg uitgestorven en het trieste is dat de apen niet als huisdier kunnen worden gehouden en daarom afgedankt worden. De opvangcentra in Europa zitten inmiddels vol met berberaapjes die ook niet meer teruggezet kunnen worden in de natuur. Ik ga de directeur van Stichting Aap, David van Gennep, bevragen wat de Europese Unie moet doen om hier zo snel mogelijk een einde aan te maken. Want ook hier is snelle actie geboden. Mijn verlanglijst voor Brussel wordt zo al heel erg lang, maar daar laat ik me echt niet door afschrikken :-)

http://tinyurl.com/mjj3mn

2 opmerkingen:

  1. een slimme meid
    is op haar zetel voorbereid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het schokkend dat het in een "beschaafd" land als Nederland nog steeds dit soort afslachtingen plaatsvindt. Gelukkig dat jullie partij dit onder de aandacht brengt. Jullie geven hoop aan de dieren en hun natuur. Mijn steun hebben jullie aanstaande donderdag.

    BeantwoordenVerwijderen