woensdag 3 juni 2009

Woensdag 3 juni 2009

Al heel goed verkiezingsnieuws vandaag! Bij de landelijke scholierenverkiezingen heeft de Partij voor de Dieren 7,8% van de stemmen behaald, goed voor ruim 2 zetels in het Europees parlement. Ook de site

www.studenten.nl meldt dat de Partij voor de Dieren hoog scoort onder studenten. Omdat de landelijke scholierenverkiezingen gelden als een goede graadmeter voor de heersende politieke trends, verwachten we onze winst op 4 juni te kunnen verzilveren met tenminste 1 zetel in het Europees Parlement!


Ook stond ik vandaag op de cover van het magazine van Milieudefensie met de kop 'wij zijn de enige niet one issue partij'. Echt geweldig dat ze aandacht besteden aan de verkiezingen met een mooi interview.Vandaag was de laatste echte campagnedag. Vanochtend en vanmiddag druk geflyerd op het Plein en op de biologische markt op het Buitenhof. Veel mensen hadden de folder niet nodig, want ze gaan toch al op ons stemmen :-)Tijdens een verkiezingsmanifestatie op het Plein kreeg Marianne het nog aan de stok met Staatsecretaris Europese Zaken Timmermans die wat onzin uitkraamde over de Partij voor de Dieren omdat hij vond dat we niet eurokritisch mochten zijn. Hij had het niet terug van Marianne's opmerking dat kiezers zelf het recht hebben om te bepalen wat ze met Europa willen en dat hij de kiezer niet moest voorschrijven Europa positief te zijn.En nu net terug van het verkiezingsdebat dat live is uitgezonden op Nederland 2. Het was spannend, enerverend en leuk om te doen. Nu nog even het debat volgen over de toekomst van het landbouwbeleid in de Kamer en dan naar huis. Wordt een spannende dag morgen!

http://tinyurl.com/oa4ej5

1 opmerking:

  1. Heb net gestemd in een wijk in Rotterdam-Zuid. Opkomst daar tot dusverre pakweg 8%. Vond het heel moelijk om te kiezen. Stemde tenslotte op u mevrouw Oerlemans. Niet omdat ik nu zo enthousiast was, maar omdat ik van alle kandidaten de Partij voor de Dieren in dit geval de minst slechte keus vond. Er mag ook voor dieren worden opgekomen. Wel zonder fundamentalisme en geweld graag. Wens u veel succes toe, mocht u het halen.

    Vriendelijke groet,
    John Wervenbos

    BeantwoordenVerwijderen