dinsdag 2 juni 2009

Dinsdag 2 juni 2009

Nog twee dagen en dan is het verkiezingsdag! We reizen nu met onze Partij voor de Dieren Snoek (een Citroen DS op gas) door heel het land om mensen erop te attenderen dat dieren ook in Europa heel hard ene stem nodig hebben. Vandaag heb ik op het land van biologisch akkerbouwer Jaap Korteweg, de echtgenoot van Marianne, een spandoek van 120m2 onthuld! Het spandoek is vanuit de trein te bewonderen. Ik ben er zelf even op gaan zitten om je te laten zien hoe groot het is!



Er was een speciaal camerateam aanwezig met een kleine elektrische helicopter om luchtfoto's te nemen. Een milieuvriendelijke en diervriendelijke manier voor het maken van foto's en films in natuurgebieden want de helicopter maakt geen geluid en lijkt op een vogel. En ook het Agrarisch Dagblad kwam langs voor een foto. De Agrarische Pers zal het nog druk krijgen als ze straks ook al ons werk vanuit Brussel moeten verslaan ;-)



Vanochtend was ik te horen op de Wereldomroep vanwege mijn bezoek aan Stichting Aap. Ik was daar om met de directeur David van Gennep te bespreken hoe we in Europa iets kunnen doen aan de toenemende stroom van berberapen uit Marokko. Deze apen zijn in Marokko bijna uitgestorven en van de laatste groepen in het wild levende dieren worden de jongen bruut weggenomen door stropers.



Toeristen kopen deze aapjes op toeristenmarkten in bijvoorbeeld Marrakech. Zij weten vaak niet eens dat het illegaal is deze aapjes mee te nemen. En eenmaal thuis komen ze er achter dat de aapjes onmogelijk als huisder kunnen worden gehouden. Veel aapjes belanden daarom in de opvang bij Stichting AAP. Daar komen de aapjes op adem en wennen ze langzaam aan het leven in een groep. Die groepen worden dan in geschikte dierentuinen geplaatst. Stichting AAP heeft gelukkig een goede opvang, maar die opvang kent zijn grenzen. Bovendien is voorkomen beter dan proberen te redden wat er te redden valt. Stichting AAP doet daraom heel veel aan voorlichting. Zo delen zij dit jaar aan iedereen een folder uit die bij Gibraltar met de veerboot naar Marokko gaat. Maar het zou natuurlijk nog veel beter zijn als de Marokkaanse overheid de stropers en de handel aanpakt. Ik ga me daar in het Europees Parlement hard voor maken.



Helemaal schokkend om te zien is dat de Europese Unie zelfs een website tegen roken sponsort waarbij een aapje wordt ingezet om de sigaretten kapot te maken.  Er is echt een mentaliteitsverandering nodig daar in Brussel! Kan niet wachten om dat aan te pakken.

http://ping.fm/5xCn0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten