zondag 31 mei 2009

Zaterdag 30 mei 2009

Eindelijk weer even thuis na wat enerverende dagen. Gisteren de debat-battle in de Melkweg! Ik moest het opnemen tegen lijstrekker Thijs Berman van de PvdA met als thema een verbod op onveerdoofd ritueel slachten. Gelukkig waren er heel wat Partij voor de Dieren leden gekomen om me toe te juichen want de decibelmeter bepaalde wie door mocht naar de volgende ronde.

Ongelofelijk dat de PvdA het onverdoofd ritueel slachten niet wil verbieden want rituelen en tradities houden op waar het lijden van mensen of dieren begint. Maar de PvdA had het over compromissen en draagvlak... Hoe lang moeten dieren nog wachten op draagvlak en hoeveel compromissen moeten nog gesloten worden voordat dierlijke een minder pijnlijke dood zullen sterven?

De Partij voor de Dieren werkt in Nederland al aan een initiatiefwet voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten. Dat druist niet in tegen godsdienstvrijheid want de Koran en Thora schrijven alleen voor dat een dier omkeerbaar moet worden bedwelmd en daar zijn nu allerlei methoden voor. Die overigens in andere landen al gewoon worden gebruikt. Ik ga strijden voor een verbod In Europa! Helaas kreeg Thijs Berman 2 decibel meer applaus dan ik en mocht ik niet verder debatteren. Maar dessalnietemin een hele leuke avond want heb heel veel positieve reacties gekregen van niet leden over ons standpunt over ritueel slachten. Ook van de man die te zien is in het filmpje van de kippenvleesplakactie op het station in Den Haag!

Vanochtend en vanmiddag in Utrecht op de verkiezingsmarkt bij de Dom gestaan. Erg leuk om onder de Dom te mogen debatteren en mensen te ontmoeten die meer over de partij willen weten. Mensen zijn blij verrast te horen dat wij een partij zijn die niet alleen opkomt voor dieren, maar ook volgende generaties nog een toekomst willen bieden waarbij de grenzen van de aarde niet worden overschreden.Aan het eind van de middag naar onze webmaster gegaan die een hele digitale studio had gebouwd om mee te kunnen doen aan het eerste Twitterdebat ter wereld dat live werd verslagen op radio1 door het programma Tros Radio Online. Met twee computerschermen, een telefoon op standby met de studio van Radio Online in Hilversum en de radio aan op 1 ging ik in debat met de lijsttrekkers en het publiek. Het is maar goed dat vrouwen uitblinken in multitasken ;-) want al luisterend naar de radio, de reacties lezend van lijsttrekkers en publiek en antwoorden typend, moest ik ook de radiomakers te woord staan voor het radioprogramma. Het resultaat is hier te zien en hier terug te luisteren Misschien leuk om beiden tegelijk te doen om echt de sfeer te proeven :-)Morgen sta ik vanaf 14.00 uur in het centrum van Rotterdam om te flyeren en morgenavond is er in Delft weer een duurzaam diner van de werkgroep Zuid Holland waar niet leden ook welkom zijn.Tot morgen!

http://ping.fm/UQQVH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten