maandag 25 mei 2009

Maandag 25 mei 2009

Al voor de tweede keer zijn de verkiezingsborden in Zeeland weggehaald. Rob Ossenwaarde van de werkgroep Zeeland had ze deze keer extra hoog gehangen, maar toch bleken ze niet ‘hufterproof’. Het is natuurlijk sowieso al raar dat partijen zelf moeten zorgen voor borden in ’s-Gravepolder in plaats van dat de gemeente voorzieningen treft. En bestuurders maar klagen dat de verkiezingen niet leven onder burgers... Ik ben trots op onze werkgroepleden die tegen de stroom in moeten roeien om onze partij in Zeeland op de kaart te zetten. En ik weet zeker dat Rob er voor zal zorgen dat de volgende wel blijven hangen.

Gisteren hebben we samen met de SP, PvdA en GroenLinks een persbericht de deur uitgedaan over de verklaring die we hebben ondertekend om ongeregistreerde lobbyisten buiten de deur te houden.In Europa lopen namelijk zo’n 20.000 lobbyisten rond, voornamelijk van de grote bedrijven, de industrie en handel. Ruim 80% daarvan is niet geregistreerd, dus niemand weet welke schimmige praktijken voor welke opdrachtgever ze uitvoeren. De Nederlandse vleessector heeft daar ook al permanent zo’n drie lobbyisten rondlopen die in achterkamertjes deals sluiten met europarlementariers en de Europese Commissie. De Partij voor de Dieren zal alleen praten met lobbyisten die zich hebben geregistreerd (en al helemaal niet met de vleeslobbyisten!).De invloed van lobbyisten is erg groot. Vorige week was in het TV programma ‘de slag om Brussel’ nog te zien hoe europarlementariërs fikse kortingen kunnen krijgen op een nieuwe auto. Maar dan wel even stemmen ten gunste van de auto-industrie. Echt walgelijk hoe de democratie hiermee in de uitverkoop wordt gezet en dat kwetsbare waarden zoals duurzaamheid en dierenwelzijn in de wachtkamer worden geplaatst om het bedrijfsleven te plezieren.

Twee weken geleden was ik in Groningen om duurzaam te dineren met werkgroepleden en te praten over de campagne en onze plannen voor Brussel. Ook de problematiek met de zwerfdieren in andere Europese landen kwam daar aan de orde. We willen in de hele Europese Unie aandacht vragen voor een diervriendelijke oplossing voor zwerfdieren. In de eerste plaats door impulsaankopen van gezelschapsdieren tegen te gaan. Maar de realiteit is dat nu al honderdduizenden gezelschapsdieren jaarlijks op straat belanden en op de meest gruwelijke wijze door de autoriteiten worden gedood. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. Zo schreef Gerjan van de werkgroep Groningen me dat hij deze week naar Boekarest in Roemenie gaat om daar het project van Viervoeters financieel te ondersteunen. Lees op de site van Viervoeters meer over hoe u steun kunt gevenGisterenavond levendige discussies bij duurzaam diner gehad van de werkgroep Limburg. Veel enthousiaste leden die stad en land zijn afgegaan om elk bord in Limburg te beplakken. En een continue strijd voeren met de CD-ers die onze posters overplakken. Een paar kritische genodigden die nog geen lid zijn, waren aan het einde van de avond helemaal fan van de partij!Oja, onze internetfilm is online! Bekijk em hierMorgen vertel ik er meer over!

http://tinyurl.com/p8tqby

Geen opmerkingen:

Een reactie posten