zaterdag 23 mei 2009

Donderdag 21 mei 2009

 De PvdD werkgroepen in Friesland en Drenthe hebben gisterenavond een zeer geslaagd duurzaam diner georganiseerd in Oosterwolde. Een heerlijk buffet met vegetarische hapjes en salades. Voor een vegetarier die gewend is om vooral het garnituur van de standaard buffetten te moeten eten omdat er bij gewone buffetten vaak niet wordt gedacht aan de niet vlees- en visetende mens; was dit een waar walhalla.



Tijdens het eten spraken we over de noodzaak van een omslag in Europa. Een koerswijziging naar duurzaamheid, solidariteit en diervriendelijkheid. Er waren ook mensen bij die nog geen lid zijn van de partij. Zij waren onder de indruk van de standpunten van de partij die veel breder zijn dan dat ze eerst dachten. Want veel mensen weten nog niet dat de Partij voor de Dieren niet alleen naar europa gaat om het dierenleed aan te pakken, maar ook gaat strijden voor een duurzame wereld waar mededogen en solidariteit centraal staan. Dat we ons er druk maken over de wijze waarop het Europese landbouwbeleid heeft gezorgd voor de ongelijke verdeling van voedsel in de wereld, de kap van het tropisch regenwoud, het gebrek aan schoon drinkwater en de opwarming van de aarde. Over een paar dagen zal de Partij voor de Dieren via een film op de website ook deze kant van ons partijprogramma onder de aandacht brengen. 



Er was ook een biologische dynamische veehouder aanwezig die zich goed kon vinden in onze standpunten, maar ook aangaf dat voor veel boeren de omschakeling naar een biologische veehouderij een grote verandering in de manier van denken betekent. Ook werd opgemerkt dat de Partij voor de Dieren in haar verkiezingsprogramma heeft staan dat biologische melkkoeien worden onthoornd. Dat is ook zo, maar biologisch dynamische melkkoeien niet. Of ik dat even wilde vermelden. Bij deze! 



Verder hoorde ik de hele avond geweldig nieuws van alle campagne activiteiten in de regio. Het is ook geweldig om te zien dat op elk verkiezingsbord op mijn route door het hele land een of meerdere posters van de partij zijn! En dat de leden drukdoende zijn met flyeren en het bemannen van verkiezingsstandjes. Zo heeft de werkgroep Friesland acte de presence gegeven op de huisdierenbeurs met een kraam en prachtige sandwich borden. Ze hebben veel positieve reacties gekregen.



Morgen ga ik samen met Marianne naar de Werkgroep Noord Holland voor een duurzaam diner in Oosthuizen. Daar zal ook onze film Meat the Truth worden vertoond.

http://ping.fm/NVEOh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten