vrijdag 24 april 2009

Vrijdag 24 april 2009

Het Europees lijsttrekkersdebat bij Paul en Witteman ging gisteren helaas niet door vanwege het geruzie in de Tweede kamer over de aanschaf van de JSF. Onbegrijpelijk dat het CDA in tijden van crisis zes miljard euro wil uitgeven aan gevechtsvliegtuigen. En ondertussen wordt er op natuur, dierenwelzijn en een eerlijker verdeling van de rijkdom op aarde alleen maar bezuinigd. Ben benieuwd waneer bij het CDA de schellen van de ogen zullen vallen dat we zo niet langer door kunnen gaan. Misschien na vandaag, want het verontrustende bericht dat in Mexico een varkensgrieppandemie is uitgebroken en al tientallen dodelijke slachtoffers heeft gemaakt, kan toch geen enkele partij onberoerd laten. Het roer met echt om en we zullen onze natuurlijke hulpbronnen, onze gezondheid en onze toekomst alleen veilig kunnen stellen als we nu duurzamer gaan leven.Vanochtend hebben alle lijsttrekkers de Stemwijzer ingevuld en daarmee gelanceerd. Check op stemwijzer.nl of je ook bij onze partij uitkomt. Het viel me op dat de andere lijsttrekkers ook hoog scoorden op de Partij voor de Dieren. Soms tot hun eigen verbazing. Ik denk dat zij er nog aan moeten wennen dat wij juist veel mensen aanspreken omdat wij echt stelling nemen tegen de graaicultuur, de uitputting van de aarde, de ongelijke voedselverdeling en het grootschalig dierenleed. En als je mededogen, respect en solidariteit belangrijke waarden vindt, kom je al snel bij ons uit.Het is Wereldproefdierendag vandaag. Er breken belangrijke tijden aan voor de proefdieren want de Europese Dierproevenrichtlijn wordt binnenkort herzien. Dat is hard nodig, want de oude Richtlijn biedt dieren veel te weinig bescherming en is gebaseerd op gegevens van 20 jaar geleden. Maar of deze herziening echt wat gaat opleveren voor de dieren is nog maar zeer de vraag. De druk vanuit de wetenschap en de farmaceutische industrie is hoog, waardoor bijvoorbeeld het voorstel om testen op mensapen in de toekomst te verbieden vooralsnog uit de concepttekst is geschrapt. Echt de hoogste tijd dus dat we dieren nu eindelijk eens een stem gaan geven in Europa, om krachtig tegenwicht te kunnen bieden aan de belachelijk sterke lobby vanuit onderzoekers en industrie.De Dr. Hawden Trust en Stichting Viervoeters organiseren een virtuele mars tegen dierproeven, waarin je online kunt 'meelopen' en je protest kunt laten horen. Geweldig initiatief om burgers uit alle Europese lidstaten bij elkaar te brengen die zeggen: Dierproeven: mooi niet! Klik hier om ook mee te doen.

Inmiddels wordt er in heel Nederland al druk geplakt door onze werkgroepen. De posters vliegen er uit en ook het flyeren is al begonnen. Het is geweldig te zien dat we zoveel actieve leden hebben die zich inzetten voor de partij en voor een beter Europa. We kunnen altijd meer mensen gebruiken, dus wie wil plakken, flyeren of in de verkiezingskraam wil staan kan contact opnemen met het partijbureau of de regionale werkgroep.Oja, vergeet niet een lekker vegetarisch receptje te sturen naar Henk Jan Ormel. Zie hier voor de mailactie. Kan hij van het weekend al lekker aan de slag met een duurzame en diervriendelijke maaltijd!


Morgenochtend ga ik naar Birgit Verstappen voor een Megatour tegen de varkensflats en kippentorens in Brabant. Ook een discussie om 11.30 uur in cafe Sport in Soerendonk (iedereen is welkom). Geweldig initiatief van ons Brabantse Statenlid. Lees hier meer.

http://ping.fm/Qd8a8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten