woensdag 22 april 2009

Maandag 20 april 2009

Zaterdag was ik in Utrecht om voor de aftrap van onze campagne. We hebben prachtige posters laten maken die duidelijk laten zien waar voor ons de grenzen liggen.













Er zijn grenzen aan het dierenleed in de Europese Unie. Een beschaafd Europa behandelt zijn dieren niet als handelswaar, martelobject of oud vuil. Ik heb een minformaat van de poster over het stierenvechten overhandigd aan Dick de Vos, vice voorzitter van het Comite Anti Stierenvechten (CAS). CAS is verheugd dat wij (als enige partij) het beeindigen van het stierenvechten speerpunt hebben gemaakt van onze verkiezingscampagne.



Het zal indrukwekkend zijn om de posters op de borden te zien hangen naast de gezichten van de andere lijsttrekkers. Want wij zijn de enige partij die voor de belangen van dieren, natuur en milieu opkomt en niet de korte termijn economische belangen van mensen centraal zet. En juist dat geluid is nu hard nodig in Europa, want de Europese Unie is nog steeds een ramp voor dieren, natuur en milieu. 10 miljard dieren lijden een kort ellendig leven in donkere hokken of worden op dagenlange transporten gezet naar de uithoeken van Europa. Stieren worden in een barbaarse vorm van volksvermaak gemarteld en deze traditie krijgt als het aan Europa ligt grondwettelijke bescherming. En honderdduizenden zwerfdieren in met name Zuid Europese landen worden behandeld als oud vuil en op gruwelijke wijze gevangen en gedood. Dat moet echt anders. We kunnen het niet langer toestaan dat we zo met dieren om gaan. Het is geweldig dat er alleen in Nederland al zoveel mensen zijn die met ons strijden voor een diervriendelijke Europa, maar ik krijg ook al veel positieve reacties van mensen uit andere Europese landen die ons zoveel mogelijk zetels in het Europees Parlement toewensen. Zij vinden het erg jammer dat ze nu nog niet op ons kunnen stemmen. Maar gelukkig zijn er ook al in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland partijen voor de dieren die gaan meedoen aan de verkiezingen.

http://ping.fm/OYgG1

1 opmerking:

  1. http://i69.photobucket.com/albums/i64/pimpernel5/552584601_5_S0sskopie.jpg

    BeantwoordenVerwijderen