donderdag 26 maart 2009

Maandag 23 maart 2009

Vandaag lijsttrekkersdebat in Den Haag met Judith Sargentini van Groen Links en Hans van Baalen van de VVD. Het valt me op dat de andere partijen zich maar ongemakkelijk voelen bij onze boodschap om de crises die de wereld teisteren (voedselcrisis, klimaatcrisis, biodiversiteitscrisis) in samenhang aan te pakken. En dat ze daar eigenlijk nauwelijks over willen debatteren. Een gemiste kans.



Want juist in Europa is het zo belangrijk dat we een andere weg inslaan naar een duurzame en diervriendelijke consumptie. Europa bepaalt in belangrijke mate de regels voor onze voedselproductie en de manier waarop we met dieren en onze leefomgeving omgaan. Jaarlijks wordt maar liefst 42 miljard euro uitgegeven aan onduurzame en dieronvriendelijke subsidies aan boeren. Dat moet echt anders. Klik hier voor het interview met VVDNextTV na afloop van het debat.



Het debat ging vooral over immigratie, toetreding van nieuwe lidstaten en de aanpak van de kredietcrisis, maar speciaal voor onze partij hadden ze ook stellingen opgenomen over duurzaamheid en dierenwelzijn! Geweldig toch, dat we ook tijdens de debatten aandacht kunnen vragen voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Volgende week is er een verkiezingsdebat in Leeuwarden. Kijk voor meer info hier.

http://ping.fm/EibXG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten